Søkemotoroptimalisering – tips til god lenkebruk

Fokus på innhold er viktig for å lage gode websider. God bruk av tittel, ingress og nettadresse gir god søkemotoroptimalisering og hjelper leserne å finne og orientere seg på siden. I tillegg er det viktig med god lenkebruk.

Gode og relevante lenker, gode lenketekster og lenker fra andre nettsteder er vanlige tips å få når man spør hvordan nettstedet kan bli mer synlig på google. Her kan det være lurt å være bevisst ulike lenker: Interne lenker på ditt eget nettsted, lenker til eksterne nettsteder og lenker fra eksterne nettsteder til ditt eget nettsted. Vi begynner med lenkene på vårt eget nettsted:

Hva er gode lenker?

I internetts spede begynnelse var det vanlig å skrive  «klikk her» for å forklare hvordan man skulle manøvrere i mylderet av hypertekster.  Hvem kan vite at lenken fører oss til et hotell i Paris?  Enda bedre er det hvis vi legger inn flere søkeord:  hotel nær Eifeltårnet i Paris – Frankrike Den siste lenken byr på flere aktuell søkerord, og i tillegg alternativ tekst når musen glir over. Det kan også være lurt å gi meningsbærende interne lenker på eget nettsted.  Dette er spesielt viktig når du legger interne lenker mellom ulike sider og artikler på ditt eget nettsted. God ankertekst med bevisst bruk av søkeord i teksten hjelper både google og brukerne til å finne fram til relevant informasjon.

Eksterne lenker og sosiale medier

Lenker fra andre nettsteder er viktig – det viser hvilken popularitet et nettsted har. Lenker fra store og tunge nettsted teller selvsagt mest, og noen av disse er de store sosiale nettsteden som er åpen for alle: Flickr, You Tube, Wikipedia, Facebook, Google er alle nettsteder som har en høy stjerne hos Google. Fornuftig bruk av disse, der du legger ut bilder, video etc og henter dem inn igjen til ditt eget nettsted kan være en lur måte å gjøre det på.  I det hele tatt lønner det seg å jobbe bevisst med lenker og å være synlig på andre medier.

Blogginnlegg  om liknende tema:

Les mer om søkemotoroptimalisering – SEO

Reklamer
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: