Om bloggen

I åtte år jobbet jeg som lektor i medier og kommunikasjon på vidergående skole. Som medielærer var det nødvendig og spennende å utforske de nye mediene, og det var slik denne bloggen startet – som et eksperiment. Jeg ville skrive om saker som er relatert til media, undervisning og læring. Jobber nå med opplæring og nettbasert informasjon, men bloggen er privat og representerer ingen andre enn meg selv. Innleggene  er først og fremst faglig, relatert til media, skole og undervisning – og ikke minst bruk av IKT som verktøy. Motivasjonen for å blogge er å dele kunnskap, og bidra til den delingskulturen som har utviklet seg på internett, og som jeg selv har hatt så stor glede av. Del og bruk er et flott eksempel på en slik delingsarena.&nbsp

Tilbakeblikk

Vi skriver 22. april 2009 og jeg skriver første innlegg i min nye blogg. Det skal bli flere. Og de skal handle om ting som opptar meg i jobb og hverdag. Som for eksempel at våren er kommet. Regner ellers med at det tar litt tid før bloggen og jeg finner formen.

Vi skriver 12. mai 2009. Og jeg synes det er på tide å introdusere meg selv litt mer. Jeg underviser i medier og kommunikasjon på videregående skole og behovet for å utforske nye medier melder seg som en naturlig del av jobben. Ikke at blogg er så nytt lenger, det er faktisk temmelig out fikk jeg høre her om dagen. Men jeg prøver meg likevel, og følger dermed i fotsporet til mange lærerkollegaer som allerede er durkdrevne bloggere.

Blogg åpner også for å utforske nye formidlingsmåter, både i form og innhold. Forløpig blir det nok mest tekst som kommer fra denne kanten, men hvem vet hvor haren hopper?

Vi skriver 3. juni 2009 og jeg har startet sommeren med et forfriskende sjøbad. Det er alt for fint vær til å fordype seg i blogging. Får ta det igjen når regnet strømmer ned. God sommer.

Vi skriver 7.november 2009. Jeg har postet et nytt innlegg i bloggen min, denne gangen om et kurs jeg var på i web 2.0. I høst har jeg studert kreativ webdesign, og har en ambisjon om å poste noen inlegg også på det tema. Men ikke før etter eksamen. Det er nok å gjøre 🙂

Vi skriver 12. april 2010. Bloggen har forandret seg en del ganger, hovedbilde er skiftet og jeg har prøvd å lage en struktur i høyremargen som fungerer. Bloggen har til nå vist seg som et nyttig verktøy for å bearbeide store input av informasjon ettter seminar og møtepunkt. Rett og slett et arkiv for informasjon, og en motivasjon for å sette seg ned etter et seminar og sortere inntrykk. Den er tilgjengelig både på jobb og hjemme og blir på en måte et lite oppslagsverk.

Høsten 2010. Jobbskifte. Nye ting å sette seg inn i, nye tema å jobbe med. Spennende og tidkrevende i en innledningsfase. Men etter hvert har lysten til å publisere på bloggen våknet til liv igjen.

9. april 2011: Bloggen runder snart to år 🙂 og jeg har lyst å skifte til et renere, mer oversiktlig design. Finner ikke noe  som passer blant templatene til wordpress. Noen som har gode ideer?

Blomsterbildet i denne teksten er hentet fra freedigitalphotos.net som er en ressurs jeg har brukt en del. Foto: Dan

Reklamer
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

 1. tenkewenke

   /  april 2, 2011

  Jeg tar meg friheten å tipse lesere av denne bloggen om en Masterutdanning i IKT i læring. Den kan sikkert være aktuell for mange her ?
  Det er Høgskolen Stord/Haugesund, avd. Lærerfag på Stord, som har denne Masterutdanningen, og den finnes ikke så mange andre steder i Norge.
  Se gjerne http://www.hsh.no/studier/master.htm for å lese om den. Søknadsfrist 15.april.

 2. twlise

   /  april 11, 2011

  Alt i orden Wenke. Studiet høres spennende ut, og jeg har også tatt fag på Høgskolen Stord /Haugesund – så den kan du godt anbefale her 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: